Fietsroutes

 

route1
PDF – 377,7 KB 148 downloads

In het PDF bestand zult u de fietsroute vinden.

Er zit een kaart bij zoals hierboven en een exacte routebeschrijving.

Dit is de link naar de site van de route waar u de route kan printen.

 

 

Fietsroute langs het Kanaal van Walcheren

 Lengte 27.72 KM

Thema Landelijk Lekker Historisch

 

 

Middelburg, Veere, Arnemuiden

In de Gouden Eeuw werden Zeeuwse steden als Middelburg en Veere welvarend als internationale handelshavens. Amsterdam mocht dan de belangrijkste VOC-handelsstad zijn, Middelburg was even belangrijk als de andere vier VOC-steden (Delft, Rotterdam, Enkhuizen en Hoorn) bij elkaar. Veere werd al in de 15e eeuw welvarend door het huwelijk van Wolfert VI van Borselen met de dochter van de Schotse koning Jacobus I. Daardoor werd Veere de stapelplaats van Schotse wol. Arnemuiden profiteerde niet van de handel in de Gouden Eeuw. Door verzanding van de haven vertrokken veel inwoners en raakten gebouwen in verval.
De route van ons park naar het startpunt van de fietsroute.
 
 
 
 
 
eee
PDF – 654,3 KB 142 downloads

In het PDF bestand zult u de fietsroute vinden.

Er zit een kaart bij zoals hierboven en een exacte routebeschrijving.

Dit is de link naar de site van de route waar u de route kan printen.

De route van ons park naar het startpunt van de fietsroute.

 

Kortgene, Kamperland, Colijnsplaat

Lengte 44.19 KM

Thema Natuurlijk Lekker Historisch

 

 

Een grappige route over het fraaie Noord-Beveland. soms lijkt u zelfs het water in te fietsen. In de verte ziet u de Zeelandbrug en Neeltje Jans liggen.

Kortgene heeft nogal eens opnieuw moeten beginnen: in 1423 ging het in vlammen op, in 1530 en in 1532 werd vrijwel heel Noord-Beveland weggespoeld. Alleen de kerktoren bleef gespaard. Toen in 1684 het gebied bij Kortgene weer werd ingepolderd bleek de toren ruim 150 jaar in het water te hebben overleefd. Er moest alleen een nieuwe kerk bij gebouwd worden. De klok 'Suzanne', geroofd van de Fransen, werd in de Tweede Wereldoorlog gestolen door de Duitsers, maar is als een van de weinige kerkklokken na de oorlog teruggekomen. Ook Kamperland is in de 16e eeuw twee keer weggespoeld. Als laatste plaats op het eiland werd het weer opgebouwd. Bij Kamperland kunt u eventueel oversteken met het pontje naar Veere. Bij de Watersnoodramp in 1953 werd Colijnsplaat gespaard door het 'wonder van Colijnsplaat': een losgeslagen vrachtschip behoedde het dorp voor overstroming. Bij Colijnsplaat heeft u een prachtig uitzicht op de Zeelandbrug.